גניבות אופניים בבני ברק בקשת מידע ועוד
-
אני הולך להגיד פה משהו שקצת לא נעים לשמוע, ואני מקדים ואומר אני לא מעודד אלימות, לא קורא לאף אחד לקחת את החוק לידיים, ותומך רק באכיפה חוקית.
אבל לפעמים, מרוב תסכול מההפקרות ברחובות, המחשבות שרצות בראש הן הרבה יותר קיצוניות. עם כל ההבנה שיש לפעמים לאנשים חולים או במצוקה שגונבים וצריכים טיפול, אבל מול הגנבים המקצועיים, פורקי /ללא עול שמגיעים לעיר ומרגישים פה כמו בבית, השפה היחידה שעובדת היא כוח. וכוח חזק.בתיאוריה, מישהו כזה שבא לגנוב וחוטף פעם אחת מכות רצח, שמפרקים אותו על חם ומחזירים אותו הביתה באמבולנס הוא פשוט לא יתקרב לכאן יותר. עבריינים כאלה מבינים רק כוח והרתעה פיזית. ברגע שהם יבינו שהמחיר של גניבה בעיר הזו הוא לא “תיק במשטרה” שיסגר, אלא כאב פיזי קשה, הם יעדיפו לחפש אזורים אחרים.
-
@אורגניסט-צעיר כתב:
אני פניתי במייל להרב שלמה אלבוים שאוהב לקדם דברים בעיר הזאת.
דיברתי איתו באופן אישי (לא על הנושא אלא באופן כללי)
וציינתי בפניו את הפרום החדש הזה
ובין היתר אמרתי לו שפה הוא יכול להיות קשוב יותר לצרכי הקהל (אחרי הכל פולטיקאי)
וסיימתי עם המלצה להצטרפות לפה
אז חכו ימים יגידו -
@אני-מאמין-0 כתב:
@חסיד לצערנו ישנם אנשים מסכנים גם מתוכנו שמגיעים לכאלה מצבים.
סיפור אישי לפני מעל עשור ניהלתי חנות ברחוב רבי עקיבא, ויום אחד זימנו אותי למשטרת בני-ברק/רמת-גן כדי לזהות מוצרים שנגנבו ממני.
כשהגעתי לתחנה, נדהמתי מהכמות סחורה שהיה שם מכל הסוגים.
אחד מבעלי החנויות שהיה שם סיפר לי שהוא תפס את הגנב על חם, ומדובר בבחור צעיר ונשוי משלנו, אדם נורמטיבי לחלוטין, שפשוט סבל מחולי נפשי קשה של דחף לגנוב, ללא שום צורך במוצרים עצמם. מהבית שלו פינו לא פחות מ-3 רכבי סוואנה משטרתיים מלאים ברכוש גנוב.
במקרה ההוא, אנשי חינוך והמשפחה התערבו מיד ולקחו אותו לטיפול רפואי מתאים.חשוב להבדיל בין גנב לגנב. המקרה ההוא היה חריג ונדיר של אדם חולה שצריך טיפול ומכות לא יעזרו לו. אבל לדעתי רוב הגנבים שמסתובבים אצלנו היום הם סיפור אחר לגמרי, מדובר באנשים חסרי לב, עבריינים ופורקי עול שמגיעים לעיר ומרגישים בנוח פשוט כי אין שום הרתעה. עבריינים כאלה לא מתרגשים מתיק במשטרה, הם מבינים רק הרתעה פיזית. ברגע שהם ידעו שהמחיר של גניבה פה הוא כאב פיזי קשה, הם יעדיפו לחפש לעצמם אזורים אחרים
-
@אורן-הידען כתב:
@אני-מאמין-0 כתב:
@חסיד לצערנו ישנם אנשים מסכנים גם מתוכנו שמגיעים לכאלה מצבים.
סיפור אישי לפני מעל עשור ניהלתי חנות ברחוב רבי עקיבא, ויום אחד זימנו אותי למשטרת בני-ברק/רמת-גן כדי לזהות מוצרים שנגנבו ממני.
כשהגעתי לתחנה, נדהמתי מהכמות סחורה שהיה שם מכל הסוגים.
אחד מבעלי החנויות שהיה שם סיפר לי שהוא תפס את הגנב על חם, ומדובר בבחור צעיר ונשוי משלנו, אדם נורמטיבי לחלוטין, שפשוט סבל מחולי נפשי קשה של דחף לגנוב, ללא שום צורך במוצרים עצמם. מהבית שלו פינו לא פחות מ-3 רכבי סוואנה משטרתיים מלאים ברכוש גנוב.
במקרה ההוא, אנשי חינוך והמשפחה התערבו מיד ולקחו אותו לטיפול רפואי מתאים.חשוב להבדיל בין גנב לגנב. המקרה ההוא היה חריג ונדיר של אדם חולה שצריך טיפול ומכות לא יעזרו לו. אבל לדעתי רוב הגנבים שמסתובבים אצלנו היום הם סיפור אחר לגמרי, מדובר באנשים חסרי לב, עבריינים ופורקי עול שמגיעים לעיר ומרגישים בנוח פשוט כי אין שום הרתעה. עבריינים כאלה לא מתרגשים מתיק במשטרה, הם מבינים רק הרתעה פיזית. ברגע שהם ידעו שהמחיר של גניבה פה הוא כאב פיזי קשה, הם יעדיפו לחפש לעצמם אזורים אחרים
מידיעה יש הרבה מאוד… כאלו
אני חושב שלא אשקר אם אומר שבציבור שלנו 85% מהגנבים הנורמטיביים [לא נוער שוליים וכה"ג שאין להם שום ירא"ש וכו’] הם כאלו -
יש אחד כזה באזור אבן שפרוט, הוא לא חרדי, אבל סובל מבעיה נפשית ולוקח כל מה שרק יכול, גם אם אין לו מה לעשות עם זה.
-
@admin
לגבי ה85% מהנורמלים תופעה הזו קיימת בכל הציבורים באותה מידה. בציבור הכללי אתה רואה למשל נשים מבוגרות שאוספות באובססיביות עגלות סופר או חפצים מהרחוב, וזה מגיע בדיוק מאותו מקום נפשי. יכול מאוד להיות שזה המצב גם בחלק ניכר מגניבות האופניים.האמת שזו בדיוק הסיבה למה ההמלצה על אלימות היא בעייתית כי כשאתה עומד מול גנב בזמן אמת, אין לך מושג מה הסיפור שלו ואם הוא פועל מתוך חולי.
תוך כדי שאני כותב אני נזכר שבאותו סיפור ששיתפתי על הגנב מרחוב רבי עקיבא, בעל החנות סיפר לי שבהתחלה, לפני שהסגירו אותו למשטרה, הם דווקא ניסו ‘לטפל’ בו בשפת האלימות והוא חטף מהם. ומה קרה? זה לא עזר בכלל, הוא המשיך לגנוב. למה? כי מול חולי נפשי ואובססיה, מכות פשוט לא משנות כלום במוח. זה רק מוכיח שמעבר לעניין המוסרי והחוקי, במקרים האלו האלימות היא פשוט כלי לא יעיל שלא פותר את הבעיה