הפתרון לגל ההצתות בבני ברק: תלמידים יושהו מהחיידר
-
@מטען-נייד כתב בהפתרון לגל ההצתות בבני ברק: תלמידים יושהו מהחיידר:
@דני אז ישאירו אותם בחיידר ויום אחרי זה יצרפו אליהם עוד 5 ילדים ולך תדע איזה אסונות עוד יהיה.
{כוויות שריפות}ילד שיסולק פעם/פעמיים יקבל הרחקה יותר אלימה וכו’ - אתה גם יוצר דה לגיטימציה אמיתית שאמורה להיות בעלת השפעה
במקרים חריגים צריך לבדוק התקדמות אבל בהרבה מקרים זה לא נוער שוליים אלא שיעמום וכשיש תג מחיר למעשים בד"כ הם נעצרים/נרגעים
ברור שיצטרכו בהתחלה לזרוק כמה לכמה ימים אבל אחרי שיראו שזה בפועל בע"ה דברים ישתנו -
מצחיק אותי שחושבים שלהעיף/להשהות ילד זה ירתיע מישהו, זה פשוט להיות מנותק.
והמצחיק הגדול שזה משהו שנקבע במועצת העיר, לא הבנתי אתם יש לכם דעה חינוכית? תראו מה יצא מימכם.
כל זה סתם פרסום לכבוד הרב החשוב ראש העיר שליט"א שעושה רבות למנען תושבי העיר, ונשלח ע"י גדולי הדור ועוד ועוד תשבחות שכותבים אנשי יח"ץ.הילדים האלו הם ילדים מסכנים שמשעמם להם, רובם בכלל ברחו מהכיתה ולא הרבנים ולא ההורים יודעים שהם מטיילים בחוץ,
כל מי שהיה ילד בחיים יודע טוב מאוד על מי זה ייפול, על המסכן שבחבורה שלא עשה כלום כי הוא לא הבן של…בעיניי מי שהעלה את זה לפורום זה או מישהו תמים או יחצן של ראש העיר וחבריו.
-
אני אצרף את ההסבר למה שכתבתי
הרתעה או “פרס”? מי שמבין קצת בחינוך ובנפש של נערים מתמודדים, יודע שלהגיד לנער שמחפש ריגושים ושורף פחים “תהיה מושעה מהלימודים” (שגם ככה הוא בקושי נמצא בהם פיזית או רגשית), זה לא קו אדום אלא זה פרס. זה לתת לו בדיוק את מה שהוא מחפש אישור ולגיטימציה להיות בחוץ. נערים כאלו לא עוצרים בקו אדום, הם מחפשים אותו כדי לעבור אותו.
במציאות מול מבחן היח"צ צריך לדבר תכל’ס האם העירייה והמוסדות יודעים מי המציתים או לא?
- אם יודעים: למה צריך כנסים, נאומים ומכתבי התחייבות מהורים? פשוט תטפלו בנקודת הקצה.
- אם לא יודעים: אז כל הדיון במועצה הוא הצגה אחת גדולה. כשלא יודעים מי האשם, תמיד נופלים על ה"שעיר לעזאזל" התורן, זה שאין לו גב, זה שלא מקושר, זה שלא “הבן של…”.
בוא נחשוב שניה בהיגיון, נראה לנו שהנער שבאמת הדליק את האש יראה שמענישים מישהו אחר (חלש יותר) ויגיד לעצמו: “וואי, הענישו את מוישי שלא עשה כלום, אני חייב להפסיק”? להפך דווקא זה רק גורם לו ולחבריו לזלזל עוד יותר במערכת שנראית מנותקת וחסרת אונים.
שורה תחתונה
למנוע מחברים חדשים להצטרף זה נימוק תיאורטי יפה על הנייר, אבל במציאות הילדים האלו פשוט משועממים. במקום יח"צ ותארים לראש העיר, אולי כדאי שמישהו בעירייה יתחיל “לעשות משהו ולא רק לדבר” כמו שהבטיחו לנו. במקום להשעות ילדים לרחוב, תשקיעו בתעסוקה, במגרשים ובמקומות שבהם הילדים האלו יוכלו לפרוק אנרגיה בצורה חיובית ולא בתוך פח אשפה. -
@אורן-הידען לא מדובר בנערי שוליים, מדובר בילדים רגילים שאיום בהשהיה מרתיע אותם
-
עזריאל כתב:
@אורן-הידען לא מדובר בנערי שוליים, מדובר בילדים רגילים שאיום בהשהיה מרתיע אותם
אני לא איש חינוך אבל לדעתי
כאן בדיוק הטעות. “נערי שוליים” לא נוחתים מהמאדים הם ילדים רגילים שהפכו לכאלה בגלל טעויות חינוכיות בדרך.כשילד “רגיל” מגיע למצב שהוא שורף פחים, איום בהשהיה הוא כבר מזמן לא מה שירתיע אותו. להפך, הגישה הזו של “להעיף ולהעניש” היא בדיוק המפעל שמייצר את נערי השוליים של מחר. במקום להשלות את עצמנו שהפחדה היא פתרון, כדאי להבין שילד ששורף פחים פשוט מחפש מקום לפרוק בו אנרגיה כי לא נתנו לו אלטרנטיבה ראויה.
-
@אני-מאמין-0 כתב:
@YTech
אבל גם לילד שלא אכפת לו לעוף, תפקידנו כמחנכים זה לשמור עליו, ולא לומר לו אתה לא חשוב לנו.ברור שזה לצורך אזהרה
אבל גם מכאן רואים למי אכפת ולמי לא -
@חסידי כתב:
אם בילדים ששורפים פחים עסקינן. סיפור אמיתי שקרה באחד הישיבות החסידיות. בחור קם משנת צהריים הוציא את מזרון שלו לפרוזדור של הפנימיה בישיבה ראה שריק אף אחד לא רואה הדליק את המזרון וברח. מדובר בקרוון שהיה יכול להישרף כליל בניסים עבר שם בחור שהזעיק עוד בחורים וברגע האחרון הצליחו לכבות את האש
לסיפור יש המשך אבל קודם אני רוצה לשמוע את דעתכם.
מה דעתכם ?
איזה עונש מגיע לאותו בחור ?
אפשר לדון אותו לכף זכות ?ישר לפסיכיאטר!!!
-
בחור קם משנת צהריים הוציא את מזרון שלו לפרוזדור של הפנימיה בישיבה ראה שריק אף אחד לא רואה הדליק את המזרון וברח. מדובר בקרוון שהיה יכול להישרף כליל בניסים עבר שם בחור שהזעיק עוד בחורים וברגע האחרון הצליחו לכבות את האש
לסיפור יש המשך מעניין ומסר לצידו אבל קודם אני רוצה לשמוע את דעתכם.
מה דעתכם ?
איזה עונש מגיע לאותו בחור ?
אפשר לדון אותו לכף זכות ? -
@רביב-דיגיטל בינתיים סיפרתי מהמבט של הסביבה ומעניין אותי לראות תגובות לפני שאני מעלה את הצד של הבחור כפי שהוא סיפר לי
-
@מטען-נייד
תודה על המידע -
@אורן-הידען כתב:
מצחיק אותי שחושבים שלהעיף/להשהות ילד זה ירתיע מישהו, זה פשוט להיות מנותק.
והמצחיק הגדול שזה משהו שנקבע במועצת העיר, לא הבנתי אתם יש לכם דעה חינוכית? תראו מה יצא מימכם.
כל זה סתם פרסום לכבוד הרב החשוב ראש העיר שליט"א שעושה רבות למנען תושבי העיר, ונשלח ע"י גדולי הדור ועוד ועוד תשבחות שכותבים אנשי יח"ץ.הילדים האלו הם ילדים מסכנים שמשעמם להם, רובם בכלל ברחו מהכיתה ולא הרבנים ולא ההורים יודעים שהם מטיילים בחוץ,
כל מי שהיה ילד בחיים יודע טוב מאוד על מי זה ייפול, על המסכן שבחבורה שלא עשה כלום כי הוא לא הבן של…בעיניי מי שהעלה את זה לפורום זה או מישהו תמים או יחצן של ראש העיר וחבריו.
לעיריה יש תקציב להתמודד מול הנוער המתמודד והיא צריכה להשקיע אותו במקומות הנכונים.
אין ספק שחייבים להרחיק את הילד מהחברים שלו בחיידר שלא ישפיע עליהם לרעה אבל מצד שני אי אפשר לתת לו ללכת לרחוב ולו משום שזה יתמרץ אותו לפשוע עוד ועוד.
לכן הפתרון הוא פשוט מאוד (אבל יקר ואולי גם דורש חקיקה או צו שופט)-חונך צמוד בכפיה למשך שעות הלימודים בחדר סגור בבית הספר שבו הוא לומד\למד\אמור ללמוד(דווקא!-מכמה טעמים ואכמ"ל) ללא אפשרות לצאת להפסקות בשעה ששאר הילדים יוצאים להפסקות.
ייתכן שבמקרים מסוימים יצטרכו גם שוטר צמוד בשכר שיעזור לחונך(לא צוחק,ילדים האלה יכולים להיות מסוכנים כמו עבריינים בוגרים!)
כמובן שחונך צמוד שכזה עולה הרבה כסף (בפרט אם רוצים מישהו איכותי שבאמת ירביץ בינה בילד ולא רק ישמור עליו) וגם זה מעין מאסר לילד(אבל ביננו -מה זה בית ספר\חיידר לילד אם לא …
) אבל ברגע שהילד יבין שאם הוא עובר את הקווים הוא מקבל דה פקטו עונש מרתיע מסתבר שלא יחזור על איוולתו פעמים.