זיברט, תחזיר את המדרכה להולכי הרגל בבקשה!
-
בזמן האחרון צרו צעדינו ללכת ברחובות העיר.
כלומר אפשר לצעוד אבל רק על הכביש.
בניגוד לסטיגמא שבבני ברק הרכבים עוברים במעבר חציה והולכי הרגל על הכביש ישנם הרבה ילדים שמקפידים ללכת דווקא על המדרכה או הורים עם עגלות ילדים לצורך הדוגמא.
הבעיה היא שאין מדרכה.
כלומר יש (לפעמים) אבל עקב מצוקת החניה בעיר וחוסר האכיפה של הפקחים ,בעיקר בשעות הערב-לילה אין מעבר להולכי רגל על המדרכות בעיר.
רכבים חונים על המדרכה חופשי חופשי ומאפשרים מעבר צר מאוד להולך רגל שהרבה פעמים אינו מספיק לעגלות.(פחות ממטר!)מצב זה הינו מסכן חיים ולמיטב ידיעתי בשום עיר מתוקנת (חוץ מהערים הערביות) לא קיימת מציאות שכזו.
פקחי העיריה יותר משמחים לקנוס נהגים על חניה באדום לבן או כחול לבן ללא תשלום אבל משום מה נראה שנמנעים מלקנוס מי שחונה על המדרכה אפילו אם הוא חוסם מעבר חציה!הקנסות אגב יכולים להגיע למעלה מאלף שקל לחניה!
-
@נועם לפני שמדברים על הרכבים שחוסמים את המדרכות, צריך לדבר על החניות שהולכות ואוזלות בכל רחבי העיר… מה שכנראה גורם לתופעה המדוברת.
במקום לדאוג שיהיו עוד חניות בעיר - לתושבים, כל מדרכה פנויה נצבעת לה בכחול לבן, עם אכיפה דרקונית!
העירייה החלה להריח את הכסף שנכנס מהקנסות, ופשוט הופכת את כל העיר לתעשיית ‘כחול לבן’…
ואשר על כן נצא בקריאה לראש העיר: זייברט! החזר את החניות לתושבים! -
@נועם כתב:
בזמן האחרון צרו צעדינו ללכת ברחובות העיר.
כלומר אפשר לצעוד אבל רק על הכביש.
בניגוד לסטיגמא שבבני ברק הרכבים עוברים במעבר חציה והולכי הרגל על הכביש ישנם הרבה ילדים שמקפידים ללכת דווקא על המדרכה או הורים עם עגלות ילדים לצורך הדוגמא.
הבעיה היא שאין מדרכה.
כלומר יש (לפעמים) אבל עקב מצוקת החניה בעיר וחוסר האכיפה של הפקחים ,בעיקר בשעות הערב-לילה אין מעבר להולכי רגל על המדרכות בעיר.
רכבים חונים על המדרכה חופשי חופשי ומאפשרים מעבר צר מאוד להולך רגל שהרבה פעמים אינו מספיק לעגלות.(פחות ממטר!)מצב זה הינו מסכן חיים ולמיטב ידיעתי בשום עיר מתוקנת (חוץ מהערים הערביות) לא קיימת מציאות שכזו.
פקחי העיריה יותר משמחים לקנוס נהגים על חניה באדום לבן או כחול לבן ללא תשלום אבל משום מה נראה שנמנעים מלקנוס מי שחונה על המדרכה אפילו אם הוא חוסם מעבר חציה!הקנסות אגב יכולים להגיע למעלה מאלף שקל לחניה!
כדאי להגיש תלונה בעיריה [לאחר שאלת רב!]
ואח"כ להגיש תלונה למבקר המדינה
מנסיון מאז שאנגלמן נכנס לתפקיד המדינה החלה לתפקד… -
@מרן-שליט-א כתב:
@admin כתב:
מנסיון מאז שאנגלמן נכנס לתפקיד המדינה החלה לתפקד…
עכשיו בכל מקרה יהיו עסוקים בבחירות, כך שלא בטוח שיתפנו לפניות כאלה
זה לא כ"כ בסמכותו
והבחירות למבקר הבא לא ישפיעו בע"ה עד אחרי שיבחר
היה לי מולם תקשורות טלפונית גם בשעות הערב והלילה כדי להגיע למיצוי ביקורת מול עיריות שונות… -
השרשור כאן הוא דיי שונה מאיזה צד אתה האם מבעלי הרכבים או מהולכי הרגל…
בכ"א הקריאה שצריכה לצאת מכאן היא לבעלי הרכבים היקרים (כמובן חוץ מלעירייה) אנא אל תחנו בשום אופן על המדרכה!!!
גם אם נראה לך שיש מספיק מקום להולכי הרגל, איך תדע שלא יהיה עוד מעט מצב שקבוצה של ילדות יעברו מצד אחד והבן שלך מהצד השני ובעקבות זה ירד לכביש, והנהג שמתעסק עם הטלפון, ישים לב לכך שהוא קיבל הודעה… וח"ו.
חוסו על חיינו וחיי ילדינו!!
ולא נחזור על אסון מרון באופן שונה!!! -
@Benny-Barki כתב:
@נועם לפני שמדברים על הרכבים שחוסמים את המדרכות, צריך לדבר על החניות שהולכות ואוזלות בכל רחבי העיר… מה שכנראה גורם לתופעה המדוברת.
במקום לדאוג שיהיו עוד חניות בעיר - לתושבים, כל מדרכה פנויה נצבעת לה בכחול לבן, עם אכיפה דרקונית!
העירייה החלה להריח את הכסף שנכנס מהקנסות, ופשוט הופכת את כל העיר לתעשיית ‘כחול לבן’…
ואשר על כן נצא בקריאה לראש העיר: זייברט! החזר את החניות לתושבים!הסיבה האמיתית שאין מספיק חניות היא מפני שהתקן הרשמי של עיריית בני ברק הוא משהו כמו 0.5 חניות לתושב!
הנה דוגמא מקוממת כיצד קבלן שפשע גרם לכך שהדיירים יחנו על המדרכה בדרך קבע.
ומעשה שהיה כך היה:בשדרות איינשטיין מול מעון ילדים נבנה בניין חדש שאמור היה להיות בו חניון אבל בגלל שהקבלן פישל או סיבה אחרת -אין חניון למעשה.
למרות זאת העירייה אישרה טופס 4 לבניין למרות שידעה שבפועל אין חניות לדיירים ויש מצוקת חניה עצומה באזור.
לפי מה ששמעתי הקבלן חוגג עד היום ולא ממש נפגע כי הדיירים לא יכולים לתבוע אותו על הפרת חוזה כי החתים אותם על חוזה דרקוני שתקף בדין תורה והדיירים הם מאנ"ש.
אז הדיירים בלית ברירה חונים על שדרת אינשטין והעירייה מעלימה עין כי הדיירים במצוקה “והיא מרחמת עליהם”-רק חבל שהרחמים האלו הם על חשבון הציבור.
את המצוקה הזו העירייה הייתה צריכה למנוע מראש על ידי מניעת טופס 4 ושימוש בכל כלי אכיפה שעומד ברשותה.
אבל שוב,העירייה “ריחמה” על הדיירים המסכנים והעדיפה את ההנאה קצרת המועד וטובת קומץ הדייירים על פני טובת הכלל ולטווח הארוך
אגב,באותה שדרה עוברים המוני ילדים והם לא יכולים ללכת בבטחה כי אחרי שהתרגלו לחנות בשדרה מעיזים בעלי הרכבים לנסוע על השדרה כאילו היה כביש ואפילו מקצרים דרכו את הדרך מרחוב הגליל לרחוב החלוצים.
-
@נועם
עם כל הכבוד לזעקה על המדרכות, הטיעונים שלך קצת סותרים את עצמם. אתה מדבר על סכנה לילדים ועגלות, אבל מדגיש שהבעיה היא בעיקר בלילה שעות שבהן הרחובות ממילא קצת ריקים מילדים. בלילה יש כאן סטטוס קוו חברתי לאנשים פשוט אין איפה לחנות.אם כבר מדברים על מדרכות שנעלמות המפגע האמיתי והיומיומי קורה באמצע היום, וזה בכלל לא בגלל הרכבים. זו ההשתלטות של החנויות שמציבות סטנדים, סחורה וארגזים על המדרכות. זה קורה בשעות השיא, כשהמוני ילדים ואמהות עם עגלות באמת צריכים לתמרן ולרדת לכביש מסוכן. שם האכיפה באמת קריטית.
ובשורה התחתונה לגבי חניות? זו קצת בחירה של כולנו כתושבים. אי אפשר להפוך כל קומת עמודים וחניה פרטית לעוד יחידת דיור, ואז להתפלא בלילה שאין לרכבים איפה לעמוד. הצפיפות הזו מתחילה מהשטח.
-
@אורן-הידען כתב:
זו ההשתלטות של החנויות שמציבות סטנדים, סחורה וארגזים על המדרכות.
יאמר לשבחה שכפי שראיתי היום העירייה נלחמת בזה,
ולמרות שלפעמים זה מעורר רחמים על בעלי החנויות, אבל צריך לדעת שאם זה ע"ח ההולכי רגל זה מה שצריך לעשות. -
@אני-מאמין-0 כתב:
@אורן-הידען כתב:
יאמר לשבחה שכפי שראיתי היום העירייה נלחמת בזה,
ולמרות שלפעמים זה מעורר רחמים על בעלי החנויות, אבל צריך לדעת שאם זה ע"ח ההולכי רגל זה מה שצריך לעשות.אני לא יודע באיזה אזור אתה גר
ואתן דוגמא יש רשת חנות ירקות “חסדי יהודה” אתה יכול להצביע לי על סניף אחד שהם לא חורגים?
יש חנות ירקות בפינת הרב שך ז’בוטינסקי
ויש עוד רשימה של חנויות שאני מכיר שפולשים למדרכות. -
@אורן-הידען
יש מלא רשתות וחנויות כאלה, וזה כיון שיש להם אישור רשמי לזה,
כנראה כיון שזה לא מפריע למעבר,
אחרת הם יקבלו ע"ז דו"ח, כמו שראיתי שנתנו לנתיב החסד תוך כדי שהיו באמצע להכניס את הסחורה שהגיעה. -
@Benny-Barki כתב:
מצויין ואפי’ חכם מצידם
יש הרבה חוצניקים (הכוונה לא בני-ברקים) שבאים לעיר
ובזכות הכחול לבן הם חושבים פעמים אם להגיע בפרטי או תח"צ
וכך יש סיכוי לתושבי האזור למצוא חנייה (ועוד קצת כסף לקופת העיריה)
ואגב, דיירי הרחובות הסמוכים למקומות החניה יכולים לחנות חופשי בכחול לבן ללא תשלוםכמי שגר על רבי עקיבא לפעמים לוקח לי יותר מחצי שעה!!! למצוא חניה באזור
בשעות 10:00-13:00 אני מוותר על יציאה עם הרכב כי אח"כ לא תהיה לי חניה@נועם כתב:
ומעשה שהיה כך היה
כך היה וכך יהיה
מידיעה קבלנים מקורבים בונים מפלצת בטון מרובת “כוכי” מגורים עם 3 חניות לכל הבניין
הלוואי שזה יהיה יחס של 0.5 חניות לתושב
במקום שיחייבו כל קבלן שבונה להעמיק 3-4 קומות עבור חנייה ציבורית!!!
5 בניינים כאלו ברחוב ובעיית החנייה בעיר נעלמת + הבעייה החמורה המוזכרת כאן של ירידה לכביש + אפשרות לבטל חניות קיימות עבור הרחבת כבישים
אבל הון-שילטון זה תופעה מוכרת…@אורן-הידען כתב:
אגב, ליד הבית שלי יש חנות תכשיטים שפתחה חלון ראווה על חשבון החניות המצומצמות שיש באזור
הוציאו ריקשה עם וויטרינה מלאה בתכשיטים שחונה שם 24/7 ותופסת חנייה ללא תשלום (אין מספר רכב)
כנראה יש לו חבר פקח -
@אני-מאמין-0 כתב:
@אורן-הידען
יש מלא רשתות וחנויות כאלה, וזה כיון שיש להם אישור רשמי לזה,
כנראה כיון שזה לא מפריע למעבר,
אחרת הם יקבלו ע"ז דו"ח, כמו שראיתי שנתנו לנתיב החסד תוך כדי שהיו באמצע להכניס את הסחורה שהגיעה.פעם בהרבה זמן הם מקבלים דו"ח בשביל הרשמיות, אם הם היו מקבלים כל יום דו"ח כולל החרמת סחורה הם היו חושבים פעמים
-
@אורן-הידען אין שום סתירה.
1.בגליל פינת איינשטיין רכבים מחנים לאורך כל שעות היממה (בהעלמת עין\שת"פ של העירייה) -כאשר הורים לילדים עם עגלות צריכים לעבור בשביל למעון שנמצא בשדרת איינשטין ורכבים חוסמים אותם וכאשר ילדים מקצרים את דרכם מהגליל לחלוצים ורכבים מסכנים אותם
2.גם בשעות הערב (סביבות 7+) ישנם הרבה ילדים שנמצאים ברחובות
3.לאו עכברא גנב אלא חורא גנב. או שאפשר גם לומר שזו בעיית הביצה והתרנגולת.
כאשר העירייה מאפשרת חניה פרועה על המדרכה
ומעלימה עין מסגירת חניות והפיכתם למחסנים היא הופכת את הפשע למשתלם.אבל אם העירייה הייתה אוכפת כמו שצריך את איסור החניה על המדרכה ומחייבת להעמיד חניות לשימוש המקורי שלהם הרי שממילא אותם חנויות היו יוצאות להשכרה
אגב, חשבתי על רעיון מהפכני-אם העירייה באמת רוצה להעמיד לרשות הציבור חניות נוספות באפשרותה לשכור בתשלום חודשי חניות פרטיות ולהעמידם לציבור לחניה בתשלום “כחול לבן”
כמובן שזה לא מתאים לכל חניה אבל זו אפשרות מעניינת -
אני דווקא חושב שהבעיה לא דווקא החניות או הולכי רגל,
אני חושב שזה יחס גודל לכמות אוכלוסין.
יש יותר מדי אנשים וקצת מקום וזה מה שיוצר את הצפיפות הפתרון היחיד?
תעברו… -
@123-123 כתב:
אגב, ליד הבית שלי יש חנות תכשיטים שפתחה חלון ראווה על חשבון החניות המצומצמות שיש באזור
הוציאו ריקשה עם וויטרינה מלאה בתכשיטים שחונה שם 24/7 ותופסת חנייה ללא תשלום (אין מספר רכב)
כנראה יש לו חבר פקחכנראה אתה גר בבניין שלי
…
בכ"א ראיתי אתמול - שהגיעו פקחים וזה היה נראה שהוא קיבל דוח על כך. -
@123-123 כתב:
במקום שיחייבו כל קבלן שבונה להעמיק 3-4 קומות עבור חנייה ציבורית!!!
5 בניינים כאלו ברחוב ובעיית החנייה בעיר נעלמת + הבעייה החמורה המוזכרת כאן של ירידה לכביש + אפשרות לבטל חניות קיימות עבור הרחבת כבישים
אבל הון-שילטון זה תופעה מוכרת…חשבת על מה שכתבת?
מי אמור למשל לשלם על המעליות שכל ההמונים האלו שיחנו בבניין ישתמשו?למה שאני בתור דייר בבניין חדש יסכים לקבלן שלי לאפשר טיילת בבניין שלי?
אם אתה קצת מכיר את זה ממכירות וכו’ שנפתחים, הבניין יראה כמו כל העיר הזו = פח אשפה.- אנשים שאינני מעוניין שאני או ילדי יפגשו בהם…
וד"ל.
בקיצור, הצעה שלדעתי לא מחוברת למציאות.
- אנשים שאינני מעוניין שאני או ילדי יפגשו בהם…